Chléb náš vezdejší - 21.8.2009

26. června 2012 v 14:36 |  Z původního blogu
chutnej nám dnes...

Před časem přišla v hovoru se švagrovou řeč na kvalitu potravin. Nevyhnula se ani základu - chlebu. Ten jsem až do té doby vnímal jako v podstatě anonymní pekařský výrobek a ani mě nezajímalo jestli je to nějaký druh, příp. jaký a odkud. Nejsem fajnšmekr.

Po tomto rozhovoru jsem se začal rozhlížet jaké druhy chleba se v mém okolí prodávají a ochutnávat je. Vodítkem mi přitom byl ten nejběžnější druh - Šumavan.

"Dochutnal" jsem se k těmto výsledkům:
1) Cvrčovický chléb. Šiška 80 dkg za 30,- Kč. Kypřejší a chutnější než Šumavan.
2) Držkovský chléb. Šiška 115 dkg za 30,- Kč. O něco kypřejší než Šumavan a chuťově nepatrně lepší.
3) Bochníček z pekárny Pepek. Váha 65 dkg za 18,- Kč. Kyprý, chuťově dobrý, ale ne na úrovni Šumavanu a nevoní mi.
4) Pecen z pekárny na Chodovci. Váha 120 dkg za 40,- Kč, posypaný. Byl čerstvě upečený, ještě teplý. Kyprý, sice chutný, ale i druhý den velmi měkký až hadrovitý pro což se velmi špatně krájí.
5) Berounský chléb. Bochníček 75 dkg za 26,- Kč. Hutnost Šumavanu, ale sklon k nakyslosti.

I v takové samozřejmé základní potravině, jíž jsem dříve vnímal bez bližší pozornosti, jsou tedy rozdíly. Dobře, že to vím.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama