Nepochutnal jsem si

28. dubna 2017 v 5:59 |  Různé
Těšení je někdy předchůdce zklamání.


Na obědy jezdím do jídelny do centra Prahy. Vaří tam dobře a dávají slušné
porce, takže jsem tam spokojený. Většinou.

Posledně byl v nabídce dokonce pstruh na másle. Překvapilo mě to, protože
pstruh je drahý. Nejedl jsem ho už několik desetiletí. Neodolal jsem a dal jsem si
ho.

Na talíř jsem dostal pěknou rybu. Vyloupl jsem kostru a natěšeně ochutnal.
Ukázalo se, že to těšení se byla chyba. Pstruh má prý sedm druhů masa. Já
jsem poznal jen jedno - nějaké nahořklé, a to ve všech jeho částech. Navzdory
odstranění kostry bylo s množstvím kostí. Zkrátka nepochutnal jsem si. Nezačnu
rybařit, o hořké ryby nestojím.

Vybavila se mi přitom jedna už letitá vzpomínka. V minulosti moje pracoviště
sousedilo s jednou nemocnicí v jejíž jídelně jsem se stravoval. Na tamní
nástěnce se objevila nabídka zavedení nového asijského jídla. Tisková
informace doplněná barevnými fotografiemi. "Vypadá to krásně, to si dám"
usoudil jsem a objednal.

Když jsem druhý den přišel na řadu u výdeje, kuchařka mi na talíř kydla dvě
sběračky šedozelené šlichty a hotovo, další. Už při pohledu na to mě přešla chuť
a to zklamání si dodnes pamatuji.

Takže na základě osobních zkušeností mám pro vás radu:

Máte-li chuť na nějaké nabízené jídlo, kroťte ji hodně a ještě víc, abyste nebyli
zklamáni.
 

3 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 Jarka Jarka | Web | 28. dubna 2017 v 9:03 | Reagovat

Do restaurací chodím jen výjimečně, spíš když jsme někde na výletě a i to je zřídka kdy, protože i na výlety si nosíme pití a svačinku sebou. Jedno zklamání, jsem ale také zažila a to v hospůdce ve Žďáru nad Sázavou. Za života tchána jsme tam jezdívali na hřbitov a do té hospůdky zacházeli na výpečky s knedlíkem a zelím. Asi tam vyměnili kuchaře, při poslední návštěvě byly výpečky hnusné a k snědení jen díky tomu, že jsme měli pořádný hlad... :-P

2 Ježurka Ježurka | Web | 28. dubna 2017 v 15:31 | Reagovat

To je škoda, ale nic s tím nenaděláš. Já se osobně nejraději stravuji doma, ale teď jsem si také nemohla vybírat a někdy to bylo už od pohledu jako jednou použité. Bohužel.

3 Kitty Kitty | Web | 29. dubna 2017 v 17:27 | Reagovat

Náhodou mám podobný hořký zážitek s kuřecím prskem v restauraci, kde se vždycky výborně vařilo. Po bazénu do odjezdu autobusu jsem přečkávala v restaruaci a dala jsem si "něco dietního". Platila jsem předem, jinak bych vše vrátila. Prso jako grilované, černé pásy přes ně. Měkké bylo, ale jinak bylo celé jídlo HOŘKÉ! Výrazně. Servírka odmítla můj mírný protest, prý to dělal konvektomat. Asi s velkým "K" se tak jmenuje mizerný kuchař! Řekla jsem jim, že už tam nepřijdu, že špatně vaří. Příště se nezastavím na "něčem malém na čekání". Povolám vozataje a nebudu už čekat na autobus. Stejně byla v bazénu studená voda, roztřásla mě zima. Hospoda zmizerněla a škoda, že jiný bazén není široko daleko [:tired:]

4 Sabča Sabča | Web | 29. dubna 2017 v 18:57 | Reagovat

prosím podívejte se na můj blog
díky :D

5 Eliss Eliss | Web | 30. dubna 2017 v 18:18 | Reagovat

Tak to zamrzí...

6 Oby Oby | 6. května 2017 v 4:05 | Reagovat

Ne vždy je to vinou kuchaře. Před několika lety jsem pracovala v hospodě a nějaký host si objednal salát, tak jsem z čerstvých listů a dalších věcí přichystala a on si stěžoval vedoucí, že je hořký. Tak jsme zkoumaly, jak je to možné a byly hořké ty saláty, měly jsme tam ještě několik hlávek a všechny byly takové, i když čerstvě koupené. Kdoví, co na to sypou, aby to rostlo a nežraly to housenky a pak na to doplatí spotřebitel. V případě masa bych hořký kus asi raději nejedla, oželela bych obnos a byla o hladu, než z toho ještě onemocnět. My občas zajdeme do restaurace při nějaké oslavě, ale zatím jsem měla před mnoha lety jen jednu špatnou zkušenost, že mi dali na dezert zkvašený borůvkový kompot. Tož ať je většina obědů bez hořkosti, Jiříku. :-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama